Ak chcete odstrániť pripojenie k Facebooku alebo Instagramu vytvorené cez NB Social alebo nechať vymazať uložené údaje aplikácie, nájdete tu príslušné kroky.
1. Odpojenie vo WordPress
Administrátor môže pripojenie odstrániť priamo vo WordPress v sekcii NB Social > Nastavenia > Meta / Facebook cez funkciu Odpojiť pripojenie. Tým sa z aktívnej konfigurácie odstránia v NB Social uložené informácie o pripojení pre Facebook a Instagram.
2. Odvolanie prístupu aplikácie u Meta
Odporúčame tiež odvolať prístup vo vašom účte Meta alebo Facebook. Toto sa vykonáva v nastaveniach, ktoré Meta poskytuje pre prepojené aplikácie, Business integrácie alebo oprávnenia stránok. Iba tak je zabezpečené, že existujúce tokeny alebo oprávnenia nebudú na platforme ďalej používané.
3. Žiadosť o vymazanie na Net-Base
Ak chcete podať výslovnú žiadosť o vymazanie, pošlite správu na s predmetom Vymazanie NB Social / Meta‑aplikácie. Uveďte, prosím, pokiaľ je to možné:
- dotknutú Facebook stránku alebo Instagram Business ID
- súvislosť prepojenia, pokiaľ je známa
- kontaktný údaj pre doplňujúce otázky
Skontrolujeme žiadosť a vymažeme príslušné údaje aplikácie v rámci technických a zákonných možností.
4. Čo bude vymazané
V rámci vymazania odstránime predovšetkým uložené priradenia stránok a účtov, tokeny, technické údaje o pripojení a, pokiaľ to bude možné, s tým súvisiace špecifické konfiguračné hodnoty aplikácie. Príspevky už zverejnené na Facebooku alebo Instagrame tým zostávajú nedotknuté a v prípade potreby ich treba odstrániť priamo na príslušnej platforme.
5. Dotazy
V prípade otázok týkajúcich sa údajov o pripojení, vymazania alebo uplatňovania práv nás môžete kontaktovať na alebo cez kontaktnú stránku.
Doplňujúce informácie nájdete na stránke ochrany údajov pre NB Social a Meta-Connect ako aj v všeobecných Zásadách ochrany osobných údajov.